تفاوت بین ضد عفونی و استریل کردن (2)
استريليزاسيون عملي است مطلق كه موجب از بين بردن همۀ اشکال ميكروبي از جمله مقاوم ترین فرم میکروارگانیسم ها (اندوسپورها) ميشود. محلولهاي ضدعفوني بسته به نوع و مدت، به سه درجۀ قوی (high)، متوسط (intermediate) و ضعیف (low) تقسيم ميشوند. به عنوان نمونه، قرار دادن وسايل در محلول ضدعفونی قوي (مانند گلوتارآلدهيد 2 تا 4/3 درصد به مدت 10 ساعت) به استريليزاسيون نزديك ميشود و در موارد خاصی براي وسايل حساس به حرارت نیز کاربرد دارد. از آنجا که روش مناسبی براي ارزيابي كيفي (مانيتورينگ) محلولهاي ضدعفوني كننده وجود ندارد، استفاده از اين محلولها برای ضدعفونی وسايل توصیه نمیشود. روشهاي مناسبتری براي استريليزاسيون وجود دارند كه مطمئن تر بوده، به زمان كمتري نياز دارند و از مانیتورینگ مناسبی برخوردار هستند. از محلولهاي ضدعفوني کننده میتوان برای ضدعفوني سطوح و اثاثيه استفاده كرد، اما به هيچ وجه نبايد جايگزين استريليزاسيون شود. زیرا حتي نوع قوي آن مانند گلوتاردئيد 2 تا 4/3 درصد اگر وسیله كمتر از 10 ساعت در آن غوطه ور باشد، فقط يك ضدعفوني كننده تلقي ميشود. در ضمن با توجه به سمي بودن اين مواد، وسايل بايد قبل از مصرف شسته شوند.